Turtleneck T-shirts

Het eerste VENT model is een 100% katoenen T-shirt met korte mouwen en een turtleneck. Een turtleneck is een echt hoge boord, maar geen col. De boord sluit mooi om de hals aan en is hoger dan bij een standaard model T-shirt. De boord van ons turtleneck shirt is 5 cm hoog en bedekt het onderste stuk van de hals. Een coltrui is nog hoger maar die wordt omgeslagen en dat is voor een ondershirt niet echt handig.

Het VENT Turtleneck T-shirt is gemaakt van 100% katoen. Dat draagt heerlijk; het is zacht, ademt en neemt vocht op.  De boord heeft wel een klein beetje elastaan in het katoen zitten om ervoor te zorgen dat de boord mooi om de nek blijft zitten en niet gaat lubberen. Een shirt van puur katoen loopt in het gebruik wat uit. Het wordt wat wijder in het dragen omdat het door het tricot weefsel wel uitrekt, maar niet compleet terugveert. Uiteraard is het shirt weer in zijn originele uitvoering op het moment dat het shirt gewassen is.

Voor de pasvorm is gekozen voor een wat wijder model wat niet strak om het lichaam heen zit. Het is niet wijd en slobberig, maar het zit ook niet strak gespannen om het lichaam heen. Een T-shirt van 100% katoen rekt natuurlijk wel. Een ondershirt wordt gemaakt van tricot waarbij de katoendraden gebreid worden zodat het materiaal altijd een zekere elasticiteit heeft. Als we kijken naar een overhemd van 100% katoen dan rekt dat niet mee omdat een hemd geweven wordt. Het gaat dus om de verwerking van de katoendraden die het verschil maken.

Het shirt met de extra hoge boord is wit. Als we kijken naar welke kleur T-shirts er het meest gedragen worden zijn dat toch echt wel de witte shirts. Een wit T-shirt heeft altijd een frisse uitstraling en past overal bij. Het is ook (bijna) altijd weer wit te krijgen. VENT heeft zijn oren altijd open, dus als er vraag is naar andere kleuren of een uitvoering met lange mouwen dan is dat zeker iets wat we gaan onderzoeken.

Het witte Turtleneck T-Shirt van VENT is verkrijgbaar in een handig 2-pack met twee identieke shirts .